Reptileworld Subrahmanya


  Dé site voor veel informatie en foto's van diverse reptielen en geleedpotigen


                                                                                                                                                 WURG SLANGEN
    FotoBron:kewlwallpapers.com
Deze website is het beste te bekijken met Firefox, Opera of IE | Met een minimale resolutie van 1280×1024 pixels

Info & Caresheets

Info

Caresheets

Foto's

Mythe en werkelijkheid | Reptielenfobie

Een extreme angst voor reptielen wordt herpetofobie genoemd.
Hoewel er meer specifieke fobieën bestaan, komt een onredelijke angst voor slangen, ophidiofobie, het meest voor.
Sommige psychologen, waaronder Sigmund Freud, beschouwen de angst voor slangen als een universele menselijke aandoening die vaak kan worden verklaard door het feit dat er goede en praktische redenen zijn om bang te zijn voor slangen.
De mens leeft al duizenden jaren in de buurt van gifslangen, volgens deze psychologen is het dan ook niet raar dat ze met vijandigheid en angst worden bejegend.

Of deze redenering al dan niet opgaat, veel mensen zijn zó bang voor slangen dat ze niet door hoog gras of op andere plekken waar slangen zich kunnen verbergen durven te lopen. Zelfs in streken waar helemaal geen slangen voorkomen. Ze kunnen niet naar foto's of films van slangen kijken zonder in paniek te raken. Volgens sommige sociologen worden deze reacties veroorzaakt door jarenlang te horen dat slangen gevaarlijk of duivels zijn. Dit wordt nog eens versterkt door de manier waarop slangen worden neergezet op tv en in films.
Dit verklaart echter niet waarom sommige patiënten er zo heftig op reageren.

De behandeling van slangen- en andere reptielenfobieën gebeurt volgens dezelfde methoden als voor andere onredelijke angsten zoals vliegangst of angst voor spinnen. Hypnose, gedragstherapie en medicatie zijn allemaal met succes toegepast. Veel dierentuinen bieden cursussen aan voor mensen die bang zijn voor slangen, waarbij de waarheid over slangen uit de doeken wordt gedaan en waarbij je van dichtbij kennismaakt met slangen.

Reptileworld Subrahmanya

bestaat uit de volgende verschillende onderdelen: